Loek van Kersbergen is vanaf de oprichting van Focus onze dirigent. Hij studeerde gitaar en klarinet aan het Rotterdams conservatorium en studeerde daarnaast af in de vakken ensemble leiding en arrangeren. Hij speelde in vele bands en orkesten en was met zijn Jazz formatie Center Five Collection te gast op vele festivals en Jazz podia.

dirigent
Als dirigent is hij zeer veelzijdig te noemen. Hij dirigeerde kamerkoren, grote oratorium koren met symfonie orkest, maar ook Big Bands, Close Harmonie groepen en Popkoren.
Als dirigent- producent heeft hij medewerking verleend aan talloze plaat en CD opnamen en verleende hij medewerking aan veel radio en TV programma's.

Vanaf de oprichting was Loek ook dirigent en songcoach van Super Voices, in het Guiness Book of Records genoemd als de grootste vocale Popgroep ter wereld, waarmee hij onder meer optrad in de Brabanthallen, Vredenburg, De Doelen, Ahoy en andere mega concertzalen.

 

Loek is een veeleisende dirigent en er wordt onder zijn leiding hard gewerkt om continu Focus kwaliteiten te verbeteren.

Toch verliest hij zowel gedurende onze repetities als tijdens onze concerten de humor nooit uit het oog. Onze repetities staan dan ook in het teken van flink door repeteren, maar.... het is altijd gezellig!